馬洛耶夫 發表於 2015-6-8 22:48:48

想哂高質素4R 相(結婚相)

請問邊度有一D 較高質素的哂相舖哂相? 主要哂4R,是否要拎去LAB 度哂? 會唔會好貴?

我拎過去KODAK 同快圖美哂, 可能個攝影師本身用CANON 相機,用KODAK 出相好灰同偏黃,紙質幾差下,快圖美紙質好好多,但喑位無乜DETAIL

Yau 發表於 2015-6-9 01:58:38

去快圖美可以叫"關Auto"直出 ,應該會好好多 ,因為好多做打相的職員(特別係本身無影相但又剛剛新做打相) ,無光位唔over暗位有detail等等概念 ,所以會開Auto照做 ,成張相會對比高同色水變鮮 ,暗位一定無detail...........利申
: 小弟做過兩年半快記

馬洛耶夫 發表於 2015-6-9 20:58:15

Yau 發表於 2015-6-9 01:58 AM static/image/common/back.gif
去快圖美可以叫"關Auto"直出 ,應該會好好多 ,因為好多做打相的職員(特別係本身無影相但又剛剛新做打相) ,無 ...

請問如果網上哂相,係取相間分店自已哂相? 定係起廠哂,再send 去分店比客人取?

依家快圖美哂8F 光面紙要拎返廠哂,直出個效果幾OKAY

Yau 發表於 2015-6-9 21:15:33

網上哂相係取相間分店自己曬 ,係要職員每日上網收order ,download ,再出相

馬洛耶夫 發表於 2015-6-11 00:02:10

明白了

我見有d 快圖美起地鐵站入面,但店入面唔見有哂相機,請問果d 相係附近的分店哂,再拎過黎?

定係地鐵站入門間分店,起附近某地方放部哂相機? 哂完再拎去分店?

zole 發表於 2015-7-9 21:29:43

只係試過印相簿,滿意收貨,相就未試過,不過就要等成個星期

http://www.apple.com/hk/mac/print-products/
沖印相片
HK$1.20 每張
4 x 6 吋
HK$8 每張
5 x 7 吋
HK$13 每張
錢包相片 (4)
HK$18 每張
8 x 10 吋
HK$150 每張
16 x 20 吋
HK$250 每張
20 x 30 吋

頁: [1]
查看完整版本: 想哂高質素4R 相(結婚相)