2012年 我的攝影回顧 --- chaleung

chaleung 發表於 2012-12-12 06:48:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

2012响我人生上係非特別的一年, 無論生活上還是攝影上。
今年影相其實好少, 但對比上年影其實進步係最大的一年
珍惜朋友相處的美好時光同用快門留住光影之間取得平衡對我黎講亦好重要
但即使手上無機, 唔代表我對攝影失去熱誠。無論何時何地望見美好既事物, 我都會思考點影, 或者的確如朋友形容 - 手中無機心中有機的境界吧
响不斷既旅行當中我理解到 - 眼界同攝影係成正比, 要擴闊攝影就先要擴闊眼界, 當然, 攝影係好主觀

今年選既三張相並唔係我影得最好既三張, 而係令我覺得攝影帶俾我幸福既三張。
攝影有時就係咁, 自己鐘意既相唔會令人加分按讚, 卻對人生別具意義
只要看舊照時嘴角不其然地微笑起來, 別人批評影得再差又算什麼  

童年成長的地方, 己經多年沒回去了, 這個門口記載了我的回憶

童年成長的地方, 己經多年沒回去了, 這個門口記載了我的回憶

首次真正溶入外國的生活, 了解另一個折然不同的世界

首次真正溶入外國的生活, 了解另一個折然不同的世界

帶俾我無數歡樂的室友

帶俾我無數歡樂的室友

評分

參與人數 10威望 +14 收起 理由
pmyeung + 1 有內涵
crisis_hk + 1 擴闊眼界
eric7x530 + 1 圖片說故事
kenchak + 1 圖片說故事
細雄 + 1 圖片說故事
PP + 5 多謝支持~~ happy 2013
陳玠霖 + 1 主題明確
Fungjai + 1 有內涵
孤獨~ + 1 有內涵
kwonglo + 1 印象深刻

查看全部評分

kwonglo 發表於 2012-12-12 10:15:23 | 顯示全部樓層
對我黎講擴闊眼界才是最重要,親眼見到美景,是對自已的一種享受,攝影只是做個記錄,基本上已經完成了攝影的功用,不過如果想別人都係個框框到,都感受如此美景,就是思考一下喇!
相片得到他人回應寫幾個字,仲好過加分按讚,我 D 相同你一樣冇咩人加分按讚的,大家努力!
回復 支持 反對

孤獨~ 發表於 2012-12-12 11:52:20 | 顯示全部樓層
其實見到第一張...已經感受到你的回憶~~
回復 支持 反對

PP 發表於 2013-1-2 00:27:48 | 顯示全部樓層
多采多姿既 2012
回復 支持 反對

eric7x530 發表於 2013-1-2 12:58:58 | 顯示全部樓層
眼界同攝影係成正比例的...
努力...
回復 支持 反對

chaleung  樓主| 發表於 2013-1-10 00:56:43 | 顯示全部樓層
哎呀, 大家都好俾面,多謝點閱

鋼撈你d相一般人都睇唔明,同我果d唔靚好唔同喎
回復 支持 反對