2012年 我的攝影回顧 --- bat222

bat222 發表於 2013-1-1 02:08:55 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今年影相的時間多了,以往多影風景,但今年我的朋友好熱愛影人像,那麼我拍人像的機會又多了,今年所拍的比過往總和還要多

第二張相又係個friend call我,叫我出去影日落,咁樣就即刻出動,坐左佢架電單車車尾上大帽山,同埋今年都多左花臣,可能自己影景長期沒有進步,所以就要加D情趣用品;呢張相就係加左filter影出泥既效果

第三張就真係要講個故仔俾大家聽,話說大棠D紅葉好快過期,咁我就晨早入去啦!點知山長水遠入到去才發現唔記得帶記憶卡,咁點算呢!好在仲有部菲林機,就係咁全程只好用支定焦50去影,係天氣麻麻既環境底下就挽強咁影左一筒;故事講到呢度,大家都以為完了,最關鍵就係正當我想住收工之際,突然有D太陽,咁就張在身上的RVP50拿出來, 一心感受下VELVIA既威力,點知才發現菲林已過期三年了,所以大家見到呢張相係花左好多時間在僑色上.不過話時話,我自己好鐘意影菲林,除左佢有唔同既特性外,可能係因為將來菲林停產後, 一切只會變成回憶!

Minolta 85G鏡我最愛之一,而Model Man Yu亦十分專業出色

Minolta 85G鏡我最愛之一,而Model Man Yu亦十分專業出色

Sony za16-35

Sony za16-35

老福50/1.5

老福50/1.5

評分

參與人數 6威望 +10 收起 理由
pmyeung + 1 構圖美觀
crisis_hk + 1 菲林正
sunshine03 + 1 有意境
eric7x530 + 1 色彩豐富
PP + 5 多謝支持~~ happy 2013
陳玠霖 + 1 印象深刻

查看全部評分

細雄 發表於 2013-1-1 18:28:05 | 顯示全部樓層
師兄好野忘了帶CARD但竟然有帶菲林, 仲要有RVP50
今年繼續影多D靚相
回復 支持 反對

PP 發表於 2013-1-2 00:31:10 | 顯示全部樓層
3張都好靚
菲林真係好好feel
回復 支持 反對

eric7x530 發表於 2013-1-2 13:01:18 | 顯示全部樓層
支 Minolta 85G 好掂..

#2 色彩好正...
回復 支持 反對

mmm100 發表於 2013-1-20 18:56:10 | 顯示全部樓層
film
回復 支持 反對