dirtyman 發表於 2015-6-13 16:42:17 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
以為成個故事reboot, 原來會提下舊公園。
科學家好似仲係上一代果個?
沿用舊橋環保再用,尊重生命既專家,別有用心壞人,兩兄弟不離不棄,負責被屠殺既觀眾,恐龍失控,殺殺殺,走走走。

以下劇透了:

懶去營造氣氛,出場就咬,有定位又一早唔用打開閘,不合理,無雙重閘又不合理,速龍個閘有架播。

變色同紅外線無乜強調,浪費左D。小速龍輕易轉工,太容易。隻隻成日餵,咁喜歡週圍咬人?上一代死咁多人,會俾你開幕?好多不合理地方。

女主角七年無見小兄弟,但又為親情超神勇救人,怪怪地,性格模糊。CEO果斷中止一切研究,但之前又要多D牙,大隻D,兇猛D,又係有D古怪,定係科學家推卸責任?

男角係飼養員?馴獸師?科學家?定?都無好詳細交代。

不過睇娛樂片就唔好想太多,當係第四集而非新系列而言,整體好流暢,動作場面處理得宜,立體效果未算突出但及格,可以入場。

PS: 女角除下少布D,除下又少布D,成套戲再長D就好。
dirtyman  樓主| 發表於 2015-6-17 23:48:11 來自手機 | 顯示全部樓層
大隻D、惡D、多牙D!現實同戲中觀眾一樣,我地置身既正係豬豬世界,適者生存。

導演:你想太多了,俾$入場就得啦。
回復 支持 反對

dirtyman  樓主| 發表於 2015-6-17 23:50:49 來自手機 | 顯示全部樓層

傻佬們的阿晶做乜64開庭?做乜咁快落?想睇下文藝(?)片做下文青扮下高尚都唔得。
回復 支持 反對

dirtyman  樓主| 發表於 2015-6-17 23:55:19 來自手機 | 顯示全部樓層

同場催那,老來戰士又再一次翻炒,兩套90年代經典特技片,環保再環保,致敬再致敬,緬懷中帶著絲絲的悲哀。
回復 支持 反對