Panasonic eneloop Pro 電池數問

nasper 發表於 2015-12-6 03:33:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
睇左成晚資料,決定買panasonic eneloop黑電
但因為一次過想買幾十粒,有少少問題想問下咁多位師兄:

1. 依家一排四粒黑電(AA)大約咩價錢?係咪鴨寮街買較抵?
2. 有朋友推薦我買番原裝叉機,但panasonic 得快叉 BQ-CC16H。
    定係用其它人推介過powerex牌子?
nasper  樓主| 發表於 2015-12-7 01:18:41 | 顯示全部樓層
初試4粒黑電,配落SB-800

用M mode 1/1打,平均4秒唔洗回到電,連第五個電槽都唔洗裝
回復 支持 反對

nasper  樓主| 發表於 2015-12-6 22:41:55 | 顯示全部樓層
kunyu 發表於 2015-12-6 04:06 PM
Powerex 叉機係大牌子當然 ok 啦,但佢都幾大部,要帶出街用煩 d ,我就用兩隻購自日本的 4 位叉機,又細又輕,今 ...

今日都係去雄X檔口買左兩pack 4粒裝

用落無問題就再買
回復 支持 反對

kunyu 發表於 2015-12-6 16:06:43 | 顯示全部樓層
Powerex 叉機係大牌子當然 ok 啦,但佢都幾大部,要帶出街用煩 d ,我就用兩隻購自日本的 4 位叉機,又細又輕,今日出鴨記睇過喇,呢隻樂聲八十八蚊四粒 ...

今日都係去雄X檔口買左兩pack 4粒裝 用落無問題就再買  詳情 回復 發表於 2015-12-6 10:41 PM
回復 支持 反對

nasper  樓主| 發表於 2015-12-6 12:33:28 | 顯示全部樓層
kunyu 發表於 2015-12-6 07:23 AM
呢隻樂聲有 2550mAh ,比三羊的 2400mAh 多 d d ,睇落都唔錯 ...

我主要想了解個叉機問題
回復 支持 反對

kunyu 發表於 2015-12-6 07:23:59 | 顯示全部樓層
呢隻樂聲有 2550mAh ,比三羊的 2400mAh 多 d d ,睇落都唔錯 ...

我主要想了解個叉機問題  詳情 回復 發表於 2015-12-6 12:33 PM
回復 支持 反對