FtY 863 一天後

查看數: 2946 | 評論數: 10 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2015-12-20 04:50 PM

正文摘要:

一天後就出事,夠膠(鎖鎖匙腳)爆左 Bro 有冇辦法 ?

回復

吹水王 發表於 2015-12-29 15:45:13

舊六水人仔枝雞腳,唔通要有支掃咁襟用?
kunyu 發表於 2015-12-29 14:23:24
除了碰跌撞掉,拳打腳踢,扭實就冇乜所謂暴唔暴力o架喎,要好溫柔咁用支腳架我都唔知點搞 ...
吹水王 發表於 2015-12-29 12:36:57
kunyu 發表於 2015-12-29 06:53 AM
你好彩囉.亦證明零件品質參差 ...

kunyu師父,完全是個人操作問題,不是我好彩。
呢枝腳的三角座是塑膠造,跟來的二維頭上半部都是塑膠造,第一節腳管的扭鎖制也是塑膠造。用呢類腳架,太暴力操作,肯定會散的啦!起碼呢枝腳用的塑料,唔會好似m記大陸造的平價塑膠拍鎖腳架咁!唔用一年半載,o的塑膠拍鎖制都會自動爆烈啦!
kunyu 發表於 2015-12-29 06:53:32
吹水王 發表於 2015-12-28 11:19 PM
呵呵!我用o左佢代工的Luminex雞腳兩年,仲未散喎?

你好彩囉.亦證明零件品質參差 ...

kunyu師父,完全是個人操作問題,不是我好彩。 呢枝腳的三角座是塑膠造,跟來的二維天上半部都是塑膠造,第一節腳管的扭鎖制也是塑膠造。用呢類腳架,太暴力操作,肯定會散的啦!  詳情 回復 發表於 2015-12-29 12:36 PM
吹水王 發表於 2015-12-28 23:19:29

kunyu 發表於 2015-12-28 09:54 PM
呢粒扭鎖睇落真係全個係膠,唔係包膠,咁就肯定唔耐用啦,就算換過粒新o既都唔捱得幾耐 ...

呵呵!我用o左佢代工的Luminex雞腳兩年,仲未散喎?

你好彩囉.亦證明零件品質參差 ...  詳情 回復 發表於 2015-12-29 06:53 AM
kunyu 發表於 2015-12-28 21:54:48
呢粒扭鎖睇落真係全個係膠,唔係包膠,咁就肯定唔耐用啦,就算換過粒新o既都唔捱得幾耐 ...

呵呵!我用o左佢代工的Luminex雞腳兩年,仲未散喎?  詳情 回復 發表於 2015-12-28 11:19 PM
LS460 發表於 2015-12-28 20:35:23
原來是豆腐組件,不可用手鎖緊.
吹水王 發表於 2015-12-21 20:06:20
師兄,枝腳隻鎖腳管環是塑膠制造,你當佢係鋁合金的咁用力鎖緊,一定會爆烈的。
現在你祗可以找國內fotopro的廠方,E-mail問o下佢,睇佢肯唔肯寄組件比你自己更換啦!
吹水王 發表於 2015-12-21 10:40:21
請問爛邊度,有冇相睇。

Attach here  詳情 回復 發表於 2015-12-21 06:50 PM
登錄 發佈 快速回復 返回頂部 返回列表