請教曬相+大 size print out 幾問。。。

blackcolor 發表於 2016-2-26 12:33:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
1. 一般 size 4R ,8R,12R ....曬相「現在還有」邊間好嗎,顏色+color profile 準?

2. 如果出面 print out 大 size, 20x30/ 40x60......etc. 有無邊間介紹?

3. 出面公司是否會 provide printer profile 比我 convert ? 定直接比 AdobeRGB 佢自己轉?(因為驚轉左之後會好大分別,所以需要先做 soft proof 嗎?)

4. 如果想做埋裝裱或者想做其他特別質地,又有無介紹呀?

Thanks !
aaronchan 發表於 2016-2-26 17:18:29 | 顯示全部樓層
你想做咩先?
展覽? 賣? 定放係屋企
我PRINT/ MOUNT/ FRAME 都有做
但講明先, 我D 客都係GALLERY, MUSEUM 果個GROUP
唔係串咀
只係想同你講可能唔係你諗果個價錢
你想, PM 我
我再出QUOTE 比你

師兄,不如你 pm 我的公司資料或者網頁啦!  詳情 回復 發表於 2016-2-28 03:03 AM
回復 支持 反對

blackcolor  樓主| 發表於 2016-2-28 03:03:39 | 顯示全部樓層
aaronchan 發表於 2016-2-26 05:18 PM
你想做咩先?
展覽? 賣? 定放係屋企
我PRINT/ MOUNT/ FRAME 都有做

師兄,不如你 pm 我的公司資料或者網頁啦!
回復 支持 反對

aizikovitz 發表於 2016-3-3 19:13:17 | 顯示全部樓層
小弟有做曬相
size 暫時得 4R A4 A3 A3+
價錢睇相片類型而決定用咩相紙再報價

顏色方面如果你擔心可以比RAW檔 Adobe RGB轉

裱相我已經無做 依家小人做成本好高
回復 支持 反對