黃之鋒於泰國被扣留

ppnuts 發表於 2016-10-10 10:12:16 | 顯示全部樓層
bchang 發表於 2016-10-10 05:26 AM
GPhone 宜家係投訴特區政府冇派人去"呵"番佢!

香港而加係亂世,仲邊有人手去泰國救一個靚仔,除非佢係尊貴?耳猿啦。快啲搞多啲屎棍,四年後做咗耳猿,就可以全世界周圍去撩嘢都冇有怕。
回復 支持 反對

wilson_168 發表於 2016-10-10 11:18:05 | 顯示全部樓層
不如叫G瘋去?利亞宣揚民主自由啦
果度立立亂政府都好難制止佢入去
不過有無命出番來就唔知啦,到時唔好話特區政府幫唔到手,果度就算美帝都幫唔到

無命 先係 新聞 ..!  詳情 回復 發表於 2016-10-10 04:30 PM
回復 支持 反對

carbon 發表於 2016-10-10 16:30:42 | 顯示全部樓層
wilson_168 發表於 2016-10-10 11:18 AM
不如叫G瘋去?利亞宣揚民主自由啦
果度立立亂政府都好難制止佢入去
不過有無命出番來就唔知啦,到時唔好話 ...

無命 先係 新聞 ..!
回復 支持 反對

AY2007 發表於 2016-10-10 16:38:01 | 顯示全部樓層

http://www.bastillepost.com/hong ... 3%E6%B1%BA%E5%AE%9A

中方尊重泰國拒絕黃之鋒入境決定

香港眾志秘書長黃之鋒早前赴泰國被拒入境及遣返事件。外交部副部長李保東表示,這是泰國政府根據當地的出入境規定及法律作出決定,中方表示尊重。

李保東強調,中方在國際上的立場一貫,國家與個人一樣,有些原則有些立場是必須堅持,不能有雙重標準,重申中國尊重一個國家的主權和尊嚴的問題,及這些治理國家的權利。

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
charles2 + 2 即係關人忍事!

查看全部評分

回復 支持 反對

take-that 發表於 2016-10-10 18:16:33 | 顯示全部樓層
外交部又會回應既?雖然講都係D行貨說話。
回復 支持 反對