有冇師兄用F-STOP gear 系列 相機袋?

yu0001 發表於 2017-11-2 17:18:26 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
有冇師兄用F-STOP gear 系列 相機袋?
我見上網香港貨源唔多,而且都算幾大個
衣家十五十六唔知入唔入手好.....
可唔可以分享下
kunyu 發表於 2017-11-2 21:16:16 來自手機 | 顯示全部樓層
F stop 都係一個老牌子,以前香港冇賣,十多年在日本買過一個 f stop 包包,質量都唔錯,現在的相機包設計都係功能化,人性化,合唔合心水合唔合自己的使用習慣真係因人而異,有時幻想好用但實際又唔係那回事,有時真係要交學費 …

好想買....但香港好少地方有得賣....得一間樓上鋪 想試清楚都唔得  詳情 回復 發表於 2017-11-7 02:46 PM
回復 支持 反對

yu0001  樓主| 發表於 2017-11-7 14:46:57 | 顯示全部樓層
kunyu 發表於 2017-11-2 09:16 PM
F stop 都係一個老牌子,以前香港冇賣,十多年在日本買過一個 f stop 包包,� ...

好想買....但香港好少地方有得賣....得一間樓上鋪
想試清楚都唔得
回復 支持 反對

chhchow 發表於 2017-11-12 18:13:53 | 顯示全部樓層
f stop 我有2個, 最近常用ANJN 40L 果個

唔係話佢唔好用, 以前好睇既相機袋選擇唔多, FSTOP講真真係好正

但今時今日, 好既, 靚既相機袋多左好多, 要買F STOP要上網買, 又要等, 買得真係要好有愛
回復 支持 反對

sevensister 發表於 2018-3-8 17:11:12 | 顯示全部樓層
F-STOP 我用過 LOTUS (38L) 同  MEDIUM SCOPE ICU
會選佢都係為款同埋功能
不過用落覺得佢揹帶同腰帶都係薄左 D
袋身重左 D, 輕量版應該會好 D
令外 ICU 其實幾佔位, 令可用空間變少

天祥以前有賣, 不過而家唔會再入貨
TAOBAO 有佢既老翻牌子賣, 但都唔平
回復 支持 反對