相機背囊 腳架 推介

TWONG 發表於 2017-12-25 08:40:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
想買個相機背囊, 行山影相用, 唔太大太厚
只會帶2-3支 細定焦

希望可以帶支輕便腳架

無咩款式 可 推介? 謝謝
123789 發表於 2017-12-26 10:31:28 | 顯示全部樓層
Lowepro  flipside 200 AW (2代)
          or                 300 AW  (2代)
Lowepro Urban

Manfrotto  3 in 1   22 .
回復 支持 反對

TWONG  樓主| 發表於 2017-12-26 11:33:59 | 顯示全部樓層
謝謝

想問放腳架上背囊 有什麼要注意
回復 支持 反對

123789 發表於 2017-12-26 12:28:53 | 顯示全部樓層

flipside 200 AW2   good .

回復 支持 反對

草草 發表於 2017-12-31 15:52:21 | 顯示全部樓層
Think Tank Street Walker
回復 支持 反對

thunder04 發表於 2018-1-12 12:43:25 | 顯示全部樓層
行山影相帶一機兩鏡的話. 我會用翻行山背囊. 分別加個機套笠住部機同鏡就算. 背囊最好有上下倉. 細腳插旁邊水樽位.

同都要睇埋你既同路人係咪都係影相. 佢地唔係影相人我都會帶少D野.
Loxxxxx Fastback個類都合認真影相行山. 係背部好焗...
回復 支持 反對

finecan 發表於 2018-1-23 18:38:04 | 顯示全部樓層
我有個。免費送俾你!初級基本腳架。三腳的, 單反可用。有盒全新  送俾你  你要嗎?  事由 個腳架一直擺迷你倉。但個倉本月31號前消防問題要關閉了。扔掉很可惜。自己又用不着。腳架忘記型號 是當年跟機的贈送禮物,不值錢但很輕便。若你合適。個架放係大角嘴  可約在附近酒店珀麗或絲麗酒店自取。呢幾日盡快要私聯我了   一定要大角嘴提貨哦。
回復 支持 反對

barricades 發表於 2018-1-23 21:21:04 來自手機 | 顯示全部樓層

我用運動背囊去鴨記買個小型內膽
放埋支反摺大陸腳入去仲有大把空位
回復 支持 反對

finecan 發表於 2018-1-25 12:58:31 | 顯示全部樓層
我明天26號回倉執拾,個腳架真的無人合適嗎,贈送
回復 支持 反對