當手機隨身又可以影到相,我地又日日追尋什麼呢?

Q伯 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

尋日用爛三叔手機影。

評分

參與人數 2威望 +22 收起 理由
carbon + 2 精彩內容
charles2 + 20 精彩內容

查看全部評分

頭文字L 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
好似用Leica 鏡嘅Mate (M)10 都唔錯咁喎

最新P20好似有三奶鏡  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Q伯  樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
頭文字L 發表於 2018-5-15 08:48 AM
好似用Leica 鏡嘅Mate (M)10 都唔錯咁喎

最新P20好似有三奶鏡

正,Tri elmar  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

carbon 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層

WA....豆腐潤咁細都掂...??
直逼 90微效果....!

.

釘橋碳兄  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Q伯 發表於 2018-5-15 09:05 AM
最新P20好似有三奶鏡

正,Tri elmar
回復 支持 反對

笨得太遲 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
睇呢張相,好明顯係要追尋另一部影相似樣嘅手機喇

呢d機夠平民,啱草根用  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

either Nokia T* Zeiss or Leica lens MATE
回復 支持 反對

either Nokia T* Zeiss or Leica lens MATE
回復 支持 反對

charles2 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層

釘橋抄士  詳情 回復 發表於 5 天前
回復

笨得太遲 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
好耐以前Nokia 有部手機用Zeiss 鏡影相好正,但近期果啲唔多掂

Nokia N930, zeiss pure view lens  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

笨得太遲 發表於 2018-5-15 01:12 PM
好耐以前Nokia 有部手機用Zeiss 鏡影相好正,但近期果啲唔多掂

Nokia N930, zeiss pure view lens
回復 支持 反對

carbon 發表於 2018-5-15 09:58 AM
WA....豆腐潤咁細都掂...??
直逼 90微效果....!

釘橋碳兄
回復 支持 反對

笨得太遲 發表於 2018-5-15 11:56 AM
睇呢張相,好明顯係要追尋另一部影相似樣嘅手機喇

呢d機夠平民,啱草根用

Korean lens also Great  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Q伯 發表於 2018-5-15 05:44 PM
呢d機夠平民,啱草根用

Korean lens also Great

三羊  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

三羊

正  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Q伯 發表於 2018-5-15 06:07 PM
三羊

回復 支持 反對

華為出埋呢水都唔知再有無snap dragon 芯片供應 分分鐘 very very Limited edition Leica mobile

冇速龍味用恐龍囉,仲珍貴  詳情 回復 發表於 5 天前
回復 支持 反對

Q伯  樓主| 發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
頭文字L 發表於 2018-5-15 11:22 PM
華為出埋呢水都唔知再有無snap dragon 芯片供應  分分鐘 very very Limited editi ...

冇速龍味用恐龍囉,仲珍貴

唔用 ARM core, 可以再用 Acron 嘅 commodore 國產剑桥版 CPU  詳情 回復 發表於 5 天前
回復 支持 反對

Q伯  樓主| 發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
回復 支持 反對