劉曉波逝世一周年前夕 劉霞離開北京前往柏林

悉達多 發表於 2018-7-10 14:38:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
多間傳媒報導證實,諾貝爾和平獎得主劉曉波的遺孀劉霞,剛剛乘坐芬蘭航空班機離京前往柏林。
報導指今日上午11時左右,劉曉波遺孀劉霞離開北京,前往柏林,但其胞弟劉暉未能同行。
https://hk.news.yahoo.com/%E5%8A%89%E6%9B%89%E6%B3%A2%E9%80%9D%E4%B8%96-%E5%91%A8%E5%B9%B4%E5%89%8D%E5%A4%95-bbc-%E5%8A%89%E9%9C%9E%E9%9B%A2%E9%96%8B%E5%8C%97%E4%BA%AC%E5%89%8D%E5%BE%80%E6%9F%8F%E6%9E%97-043925206.html

冇啦  冇啦  犯民再唔可以利用劉霞嚟Cap水了

評分

參與人數 2威望 +12 收起 理由
paul3502 + 2 準確補捉
charles2 + 10 準確補捉

查看全部評分

carbon 發表於 2018-7-10 14:47:57 | 顯示全部樓層
當年鄧伯伯的意思, 唔俾咁多國人移民..., 係唔想俾西方咁多負擔...!

.

回復 支持 反對

笨實XO 發表於 2018-7-10 17:17:38 | 顯示全部樓層
去柏林做乜?

果面有強積金  詳情 回復 發表於 2018-7-10 11:57 PM
回復 支持 反對

WoSoLoo 發表於 2018-7-10 23:57:13 | 顯示全部樓層

果面有強積金
回復 支持 反對

chungdidi 發表於 2018-7-11 12:04:24 | 顯示全部樓層
國家決定唔再hold住劉霞,對於一班辛苦的維穩人員,可能都是一個解脫。
回復 支持 反對

leicafans 發表於 2018-7-11 12:20:27 來自手機 | 顯示全部樓層
一個劉霞,做得出乜呀,放左佢,大家都好。
回復 支持 反對

hiker 發表於 2018-7-11 21:32:39 | 顯示全部樓層
放去德國,中國有條件的。

德國佬也絕不會為一個劉雫同中國交惡。
回復 支持 反對

andrewyuen 發表於 2018-7-11 23:40:21 來自手機 | 顯示全部樓層
唔係好明,出國前見親都喊苦喊忽,出左國就開懷大笑。唔通以後都要笑?

佢又無犯過法,唔知點解在中國唔識笑?  詳情 回復 發表於 2018-7-12 10:18 AM
回復 支持 反對

silence 發表於 2018-7-12 00:53:49 | 顯示全部樓層
林子健個件波衫劉霞有冇帶去德國?
回復 支持 反對

wilson_168 發表於 2018-7-12 10:18:39 | 顯示全部樓層
andrewyuen 發表於 2018-7-11 11:40 PM
唔係好明,出國前見親都喊苦喊忽,出左國就開懷大笑。唔通以後都要笑?

佢又無犯過法,唔知點解在中國唔識笑?
回復 支持 反對