新年流流攪d咁野啊

NCP34 發表於 2019-2-4 21:53:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
https://www.canonrumors.com/cano ... f-lenses-next-week/
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM

Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USM
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USM
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM
Canon RF 85mm f/1.2L USM

評分

參與人數 2威望 +12 收起 理由
MERLINJ + 2 印象深刻
charles2 + 10 精彩內容

查看全部評分

charles2 發表於 2019-2-5 02:29:27 | 顯示全部樓層
回復

ppw7746 發表於 2019-2-6 08:19:18 | 顯示全部樓層
回復

anti_kong_civ 發表於 2019-2-7 07:34:17 | 顯示全部樓層
咁出法真係會令單反用家驚驚喎。出得咁快明顯係有備而來。
回復 支持 反對

NCP34  樓主| 發表於 2019-2-9 20:33:08 | 顯示全部樓層
老實說, EF lens的確可以逐步減持
回復 支持 反對

deisuke 發表於 4 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
但R lens 不能反向用回在DSLR 果邊喎
回復 支持 反對

169167 發表於 4 天前 | 顯示全部樓層
EF鏡可加mount用於RF系列機身,但RF鏡就唔可以用於EF機身,除非決意唔再接觸Canon DSLR,又或者Canon擺明唔再發展DSLR新產品,否則真係諗唔通點解要買RF鏡..... 仲有,睇到Canon連15-35mm咁短焦距鏡頭都出IS,似乎可見將來仍然堅持唔出機身防震產品。
回復 支持 反對