pngbb 發表於 2019-2-18 12:45:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

新年跟團去咗Dubai幾日,其實就唔鍾意跟團,不過最主要可以同屋企人,尤其陪下老媽子去異地過新年。影相時間真係唔多,亦唔多好mood去影,因太趕。但都影咗D相同大家分享下。
必拍,帆船酒店

帆船酒店出面條橋影

最貴清真寺,真金頂,不過冇咩特別

羅浮宮Dubai分館,個半圓頂都幾特別

迪拜之框,上去可觀看新舊區,個樓面有部份係玻璃做

沙漠留倩影

上咗哈里法塔,即舊稱迪拜塔。超多人,用咗45mins先上到位於124樓嘅觀景台。但觀景台唔係360度可望,只係得90度,其他270度風景要喺室內隔住玻璃去睇。落返地面又要等30mins左右。上面風景就睇相,夜景可能會靚D。個人認為若果日間時間趕的話,就可以考慮唔上去。

Last Day去咗香料街,有小朋友就要小心D,鋪頭D人唔知係佢地太過熱情,還是Hard sell得濟。其中一個sales問都唔問就一塊頭巾包落去我家姐個仔度,之後仲硬推咗佢入間鋪度。我即刻追入去,佢話帶小朋友照鏡。我當然要即刻帶佢走,佢又話要我幫佢同我小朋友照相…我係都唔影,結果都煩咗餐先走得到。mood都冇晒,只係喺河邊影下相算。

臨走前一餐晚飯,喺Google Map度search,結果搵到間土耳其餐廳Bosporus - Dubai Mall。好正,service又好好,強烈推介 個waiter俾咗個超靚位俾我地,個位喺水池間,遠眺哈里法塔。晚間有噴水池同哈里法塔燈光表演,一邊食一邊影

食完呢餐,要搭夜機返港lu

評分

參與人數 6威望 +78 收起 理由
Wonderboy + 2 構圖美觀
chiushing01 + 2 精彩內容
Perfidia2046 + 20 精彩內容
babyrocky + 2 精彩內容
omom + 2 精彩內容
charles2 + 50 精彩內容

查看全部評分

charles2 發表於 2019-2-18 13:18:24 | 顯示全部樓層
回復

pngbb  樓主| 發表於 2019-2-18 14:28:36 | 顯示全部樓層
謝謝charles2兄加分
回復 支持 反對

doveye 發表於 2019-2-18 22:55:39 | 顯示全部樓層
回復

TimmyL 發表於 2019-2-19 00:32:20 | 顯示全部樓層
回復

babyrocky 發表於 2019-2-19 03:36:57 | 顯示全部樓層
回復

金馬 發表於 2019-2-19 19:27:34 | 顯示全部樓層
回復

lotus023 發表於 2019-2-20 00:05:48 | 顯示全部樓層

回復 支持 反對

tf1905 發表於 2019-2-20 00:44:42 | 顯示全部樓層
回復

golowai2000 發表於 2019-2-22 10:49:26 | 顯示全部樓層
回復

chiushing01 發表於 2019-3-11 22:46:11 | 顯示全部樓層
回復