nelsons 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
選左塊靚的6分大心板做層架,用宜媽家私木腊,邊位黏木皮。
木腊好似豆奶,味道都有的似
nelsons  樓主| 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
影出來的相,色淺左

白白地色果塊係效果圖?  詳情 回復 發表於 7 天前
回復 支持 反對

肥pooh 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
唔錯喎,一罐幾銀?油倒幾多?
回復 支持 反對

nelsons  樓主| 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
50幾,60 蚊1樽,375ml.   1樽油左 2塊 185cm x 35cm, 加 4塊 110cm x 35cm,  加 4塊 110cm x 6cm, 都是油2面,1次,仲有小小剩。
回復 支持 反對

如果要滑的,油完一次,干左要沙紙省完,再油一次
回復 支持 反對

下次行過買返兩罐先
回復 支持 反對

Ka.lun 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
特登買木腊咁高級
我求X其其用白蛇腊咋
回復 支持 反對

ssho 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
nelsons 發表於 2019-3-12 04:39 PM
影出來的相,色淺左

白白地色果塊係效果圖?

是 before, 深色是after Ps: 應該叫蜂腊(無色), 他仲有幾隻有色的(紅,藍,黑) 選擇  詳情 回復 發表於 7 天前
回復 支持 反對

發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
我有蛇蠟,姨媽蠟富貴人家專用。
回復 支持 反對

有幾可玩木?!一次半次豪下都得呱:

舊零水,買塊鋸紅魔鬼都唔得啦

我喊得出即係買過啦! 你估塗一浸?一張書檯要3舊水蠟, 如果係索蠟的軟木如松木,預5舊!  詳情 回復 發表於 7 天前
回復 支持 反對

ssho 發表於 2019-3-12 07:14 PM
白白地色果塊係效果圖?

是 before,
深色是after
Ps:  應該叫蜂腊(無色),  他仲有幾隻有色的(紅,藍,黑)  選擇
回復 支持 反對

發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
肥pooh 發表於 2019-3-12 08:31 PM
有幾可玩木?!一次半次豪下都得呱:

舊零水,買塊鋸紅魔鬼都唔得啦:tit ...

我喊得出即係買過啦!
你估塗一浸?一張書檯要3舊水蠟,
如果係索蠟的軟木如松木,預5舊!

我台面一張,唔洗好多  詳情 回復 發表於 7 天前
回復 支持 反對

梨 發表於 2019-3-12 10:13 PM
我喊得出即係買過啦!
你估塗一浸?一張書檯要3舊水蠟,
如果係索 ...

我台面一張,唔洗好多

咁大張書檯,我估要3罐先夠  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

nelsons  樓主| 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
里樽算平啦,之前買既德國野成5舊水,500ml, 普通木真是唔舍得用

茶王夠晒豪氣 我買咗支檸檬油舊幾水,幾乎一滴滴咁數住用  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Ka.lun 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
nelsons 發表於 2019-3-13 12:00 PM
里樽算平啦,之前買既德國野成5舊水,500ml, 普通木真是唔舍得用

茶王夠晒豪氣
我買咗支檸檬油舊幾水,幾乎一滴滴咁數住用

檸檬油香港仲買到? 邊度有?  詳情 回復 發表於 6 天前
邊夠毒王買玩具梗豪氣....  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Ka.lun 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
肥pooh 發表於 2019-3-12 10:25 PM
我台面一張,唔洗好多

咁大張書檯,我估要3罐先夠

單面10呎左右,唔太索油一罐都夠 不過一定好索XD 不過都要問准董事長 張台總經理擴展業務用 佢對臘油有啲抗拒  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

肥pooh 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
Ka.lun 發表於 2019-3-13 12:18 PM
咁大張書檯,我估要3罐先夠

單面10呎左右,唔太索油一罐都夠
不過一定好索XD

不過都要問准董事長
張台總經理擴展業務用
佢對臘油有啲抗拒

最少2罐  詳情 回復 發表於 6 天前
腊油冇乜氣味,點解會抗拒? 唔通鍾意光油?  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

Ka.lun 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
肥pooh 發表於 2019-3-13 12:37 PM
單面10呎左右,唔太索油一罐都夠
不過一定好索XD

腊油冇乜氣味,點解會抗拒?
唔通鍾意光油?

總經理想自己油畫  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對

肥pooh 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
Ka.lun 發表於 2019-3-13 12:41 PM
腊油冇乜氣味,點解會抗拒?
唔通鍾意光油?

總經理想自己油畫
回復 支持 反對

nelsons  樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
Ka.lun 發表於 2019-3-13 12:16 PM
茶王夠晒豪氣
我買咗支檸檬油舊幾水,幾乎一滴滴咁數住用

邊夠毒王買玩具梗豪氣....
回復 支持 反對