已買了一年,當時屋仔不能貼相,所以無出開箱文。

我說過,有足夠電池,便可肆無忌憚地買裸機,
這是我堅持誓不彩虹的原因,一款電池可插多部機啊!
直至今天貼文,我仍然只得4件Milwaukee M12電池。
但我已記不起有多少件M12工具了!
或者有人問,4件電池配十餘件工具,夠用嗎?
十餘件M12不會同時使用,所以未試過電池不夠用,
要用時隨時可買到,暫未想閒置太多充電池。

言歸正傳,養電單車需有自救工具,氣泵不能少,
已有插點煙器的氣泵,但拖線始終很煩。
去年米郁剛出M12氣泵,第一時間便ebay了。

ebay的包裝很慳家,貼個label就飛來!

收貨時盒都扁了,尤好包裝有足夠緩衝。

就是裸機一部

背面有幾個咀形

幫愛駒打氣

輪胎必定會漏氣的,我基本一個月檢查胎壓一次,
每次都是補3-5 psi,使用一年以來,對這個氣泵很滿意!
免拖線,極慳電,充氣特快,無買錯!謝謝點閱。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
charles2 + 10 精彩內容

查看全部評分

未買米郁氣泵之前,我用這個淘回來的氣泵的。
只用過1次,簇新的!插點煙器或直接從電池取電,
用完又要繞線收藏,太煩了!
所以剛見到米郁出泵,即買!買完又買!

為甚麼要自備氣泵呢?
不養電單車或者不知,油站的氣泵打不到電單車輪胎的。
因為那支加氣曲柄的角度插不入電單車輪胎的加氣咀,
或者需先接一根軟喉往輪胎,才可以用到油站的氣泵。

私家車輪胎即使掉了一半氣,仍可以捱去補呔,
但電單車掉了10 psi行起來搖搖擺擺的,很難操控且非常危險,
而且電單車沒有後備輪胎,拖車費貴過私家車2倍!
因此,資深電單車手都有些自救本能,
梨某貴為DIY一族,有很強的修車技術,
電單車內備有基本小巧工具,補呔塞和壓縮空氣都有,
有時現場修不到,搭的士回家取工具比叫拖車還便宜得多。

回復 支持 反對

肥pooh 發表於 2019-5-6 08:48:28 來自手機 | 顯示全部樓層
可唔可以吹塵用?
回復 支持 反對

吹塵用呢個.....我篤左好耐都未落單。

唔買返波屎,橫掂你大把電,又不義肢  詳情 回復 發表於 2019-5-9 02:50 PM
妖,玩異肢玩到上左癮呀?  詳情 回復 發表於 2019-5-6 10:56 AM
回復 支持 反對

肥pooh 發表於 2019-5-6 10:56:11 來自手機 | 顯示全部樓層
梨 發表於 2019-5-6 10:51 AM

妖,玩異肢玩到上左癮呀?
回復 支持 反對

charles2 發表於 2019-5-6 13:05:13 | 顯示全部樓層
回復

nelsons 發表於 2019-5-6 21:32:21 | 顯示全部樓層
肥pooh 發表於 2019-5-6 10:56 AM
妖,玩異肢玩到上左癮呀?

回復 支持 反對

bbensea 發表於 2019-5-9 13:52:04 來自手機 | 顯示全部樓層
一部幾錢呢?
回復 支持 反對

ebay連運費600元,已經貴過淘寶12V有線好多了!我買過最平88人仔,用了3年仍健在,2樓的泵也只是200餘人仔(這個可以做氣動工具氣泵的),但竟然不夠milwaukee泵仔泵得快。
回復 支持 反對

novaxxx 發表於 2019-5-9 14:50:30 來自手機 | 顯示全部樓層
梨 發表於 2019-5-6 10:51 AM

唔買返波屎,橫掂你大把電,又不義肢

篤俾七彩大叔睇嗟,要入一早入左波殊,未有用。  詳情 回復 發表於 2019-5-9 04:17 PM
回復 支持 反對

novaxxx 發表於 2019-5-9 02:50 PM
唔買返波屎,橫掂你大把電,又不義肢

篤俾七彩大叔睇嗟,要入一早入左波殊,未有用。
回復 支持 反對

novaxxx 發表於 2019-5-20 00:26:26 來自手機 | 顯示全部樓層
今晚又被樓下投訴冷氣機滴水,膠盤又塞了,一年總有一兩次。二話不說在管理員面前攞出18V吹風機對膠喉風佢30秒,又攪掟
部機6舊水已返本有凸

當面幫看更吹?  詳情 回復 發表於 2019-5-20 03:33 PM
回復 支持 反對

novaxxx 發表於 2019-5-20 12:26 AM
今晚又被樓下投訴冷氣機滴水,膠盤又塞了,一年總有一兩次。二話不說在� ...

當面幫看更吹?

係我吹俾看更觀賞 我反之唔俾佢走住,話即刻「維修」好過佢睇  詳情 回復 發表於 2019-5-20 07:09 PM
回復 支持 反對

novaxxx 發表於 2019-5-20 19:09:35 來自手機 | 顯示全部樓層
梨 發表於 2019-5-20 03:33 PM
當面幫看更吹?

係我吹俾看更觀賞
我反之唔俾佢走住,話即刻「維修」好過佢睇
回復 支持 反對