哇,全民皆議政,全港搞政治

silence 發表於 2019-6-14 23:18:28 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
dllm,媽媽們又走去集會,話唔應該暴力對待學生?  唔通d警察要企定定俾學生暴徒用鐵枝插,用磚頭爆頭?  
港版文化大革命,真好玩。
Kai_Fong 發表於 2019-6-15 12:24:00 | 顯示全部樓層
中央係時候認真考慮吓係咪繼續畀香港實施"一國兩制",有必要時就提早取消香港特區同<<基本法>>,將香港改為中央一個直轄市,全面實行內地憲法同法律o勒。

況且今日中國已經唔再係以前o既清末民初,綜合國力已經逐步追上世界水平(唔係又點會有貿易戰同華為單嘢呢?),加上習總上台,一改以往歷任領導人"韜光養晦"o既方針,響對外唔少方面都敢同外國交鋒(好似響波音737MAX客機出事之後,中國率先全面停飛呢款客機已係一例),而世界上唔少國家,都正積極設法擺脫美國同美元操縱(至少有唔少國家o既石油貿易,都已經改用自己國家貨幣而唔用美元結算)。中央此時此刻,冇o野可以再輸咖啦。
回復 支持 1 反對 0

carbon 發表於 2019-6-15 12:11:55 | 顯示全部樓層
對 hk 心淡, 越來越多時間留在祖國...!

.

mightykoala 發表於 2019-6-15 10:46:37 | 顯示全部樓層
點解無啦啦咁多人出聲,真係要研究多D蘋果,01,立場.... 同其他網上媒體,果D資訊同中立派報刊已經天與地分別,同大公文匯直頭宇宙兩端。

其實條法案同99%港人利益無衝突,但牽動到部份權力同外國勢力;上星期市民上街後,以美國為首的各國開始出招,成個大局立即改變。

好痛心香港只為條咁既法案再度分裂,唔係支唔支持問題,只係唔值;最唔值係林鄭為此消耗大量政治本錢,執行不力,被鬼佬捉到實。與其係咁,不如連任後直推23條,橫豎都同各大勢力一拍兩散,失敗成功到抵過搞逃犯修例。掉!

chunhong90 發表於 2019-6-15 00:28:07 來自手機 | 顯示全部樓層
老習唔见金毛嘛!金毛d靓要做野比老板睇。

silence  樓主| 發表於 2019-6-14 23:22:36 來自手機 | 顯示全部樓層
d爸爸們又話禮拜日唔慶祝父親節,要上街呀,反送中啊。
回復 支持 反對

lamtak 發表於 2019-6-14 23:59:32 來自手機 | 顯示全部樓層
阿爺阿嫲,阿公阿婆,阿叔阿嬸,舅父舅母…… 陸續登場。
回復 支持 反對

lamtak 發表於 2019-6-14 23:59:37 來自手機 | 顯示全部樓層
阿爺阿嫲,阿公阿婆,阿叔阿嬸,舅父舅母…… 陸續登場。
回復 支持 反對

carbon 發表於 2019-6-15 00:14:51 | 顯示全部樓層
民主 ah...!
.
回復

silence  樓主| 發表於 2019-6-15 00:32:21 來自手機 | 顯示全部樓層
黃衛兵是如何煉成的?誰人有責?
回復 支持 反對

阿媽唔知阿仔有糧出的?

可能阿仔有比家用,份糧佢有份洗,所以要出D力  詳情 回復 發表於 2019-6-15 10:23 AM
回復 支持 反對

Kai_Fong 發表於 2019-6-15 02:17:46 | 顯示全部樓層
咁點解班反對派政棍唔叫自己仔女衝鋒上陣,反而叫人o地仔女去飽受警方o既橡膠彈、催淚彈?!係咪自己仔女身嬌肉貴,人o地仔女賤過泥?!班集會o既所謂"母親",究竟有冇睇到?!

till, 自已都企最尾, 甚至不出現, 還會叫自己仔女衝鋒上陣嗎...?? .  詳情 回復 發表於 2019-6-15 02:42 AM
回復 支持 反對

carbon 發表於 2019-6-15 02:42:15 | 顯示全部樓層
Kai_Fong 發表於 2019-6-15 02:17 AM
咁點解班反對派政棍唔叫自己仔女衝鋒上陣,反而叫人o地仔女去飽受警方o� ...

till, 自已都企最尾, 甚至不出現,

還會叫自己仔女衝鋒上陣嗎...??

.

回復 支持 反對

wilson_168 發表於 2019-6-15 10:23:41 | 顯示全部樓層
梨 發表於 2019-6-15 01:49 AM
阿媽唔知阿仔有糧出的?

可能阿仔有比家用,份糧佢有份洗,所以要出D力
回復 支持 反對

AY2007 發表於 2019-6-15 12:27:14 | 顯示全部樓層
各大媒體力量好大. 亦可以話係日積月纍既效果.
好多人根本已經係反中上腦 (可能口中不認).
佔中一戰失敗, 加上多人被控, 入獄. 反一地兩檢無功而還. 多重打擊下就積存了一股怨氣.
今次有一個藉口, 加上各方推動炒作(美國打香港牌, 台灣驚香港唔死), 借此發作. 係唔係都會去到盡. 所謂逃犯條例修訂實際有乜問題根本唔係重點. 好多人都不求甚解, 只係搬番社交媒體傳既野出呢就不經思考地跟住去吹到就快世界末日咁.

所以, 見到呢D現象發生得咁多咁容易, 對所謂民主, 言論自由無晒信心.  到最尾都係睇下邊個吹水, 洗腦叻D啫.
回復 支持 反對

chunhong90 發表於 2019-6-15 20:52:41 來自手機 | 顯示全部樓層
都要政府d公关屎先得,问责果d似死老豆老母甘,照稿读又無辩解力....
回復 支持 反對