大家唔好屌連登仔

silence 發表於 2019-7-24 19:33:34 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
我地要 諗深層次一D, 點解哩d十幾二十歲,二十零歲既後生仔女會咁?  係中共逼出來?  中共殺佢地全家,斷佢地衣食嗎?  冇! 相反中共對佢地愛護有加,猶如父母一樣,但是。。。

佢地大多係回歸前後出世,即係大英帝國要交回香港主權比中國,大英帝國要俾香港最好的東西,民煮豉油。 香港既教育由細到大都向小朋友灌輸民煮豉油,由一群從來都唔知民主豉油係何物既教育小朋友,當然出左徧差,所以這是連登仔既基礎。
silence  樓主| 發表於 2019-7-24 20:56:03 來自手機 | 顯示全部樓層
英國人埋下的深水炸彈終有引爆的一日,梁特鎮爆有功,但可惜中央冇俾佢連任,如果連任的話,唔會比而家差,點解?  獨派同中央並沒有可以商量的空間,而獨派學爵士前兩日獄中分享,200幾萬唔少人架。歷史沒有如果,林鄭上台之後其實開波唔錯,因為dirty job都俾振英同志千斤萬擔擔走左,林鄭有個比較輕鬆的開始,佢係一個合格既行政長官。但是,2019年世界大局在變,中美角力主宰了今次既事件,修例只係一個導火線,就如如果沒有77盧溝橋事變是不是就不會有日軍侵華?  唔好咁幼稚,這是一定要發生的,泥志英,老處銘,陳日軍等四人幫同美國勾結很深,信息直通美國最高層,因為,香港對打擊中國太太重要了,美國無論如何不能讓中國超越,中國不可能失去自己發展的權利,這是攸關國運之爭。美國為了達到壓制中國無所不用其極,已經不顧自己醜態百出,任何收段都不羞於使出。在這樣的時空背景下,香港總動員,反對派空群而出,一次比一次多,號稱200萬+1了,這個時候,連登仔大派用場,因為年青人只要稍微鼓動一下,去死都得,膽正命平,好使好用。當然,都有好大的後遺症,因為年青人就好似Pandora既盒子一樣,一旦打開左,主人都控制不了。

評分

參與人數 2威望 +4 收起 理由
cwlaw + 2 準確補捉
69709394 + 2 構圖美觀

查看全部評分

回復 支持 1 反對 0

carbon 發表於 2019-7-25 12:28:18 | 顯示全部樓層
winglee1972 發表於 2019-7-25 11:34 AM
如果無送中條例, 根本就唔會攪到而家咁,
香港已經和平遊行咗好多次, 政� ...

then 壽終正枕 又好難接受 mere...!

why yellow ribbon can't accept some flexi.

.

回復 支持 1 反對 0

silence  樓主| 發表於 2019-7-24 19:55:33 來自手機 | 顯示全部樓層
回歸之後,董生是個掛名特首,好多政策無法推行,比如八萬五,二十三條,愛國教育,等等,英國人在成個政府內部都安插自己人,比如陳太,爵士,鬍鬚佬等等,又適逢亞洲金融危機,同之後的沙士,董生最為唔好彩,受曬,跟住換左爵士頂上,係,無風無浪,不過爵士乜都唔做,唔做就冇得比人叉卵住,佢真係世界仔,醒過頭,只為自已著想,冇為大局長遠謀發展,搞到樓價高到離譜,大部份人負擔唔起。
回復 支持 反對

leicafans 發表於 2019-7-24 19:55:45 來自手機 | 顯示全部樓層
咁點?我地係咪要擁護連登?重要熱烈地彈琴熱烈地唱?
回復 支持 反對

silence  樓主| 發表於 2019-7-24 20:13:44 來自手機 | 顯示全部樓層
當爵士下台,換上又紅又專的梁特,仆街了,成個香港反佢咁滯,振英同志除左形象差d,佢其實係一個一流人才,有方法有手段,唔計較個人得失,面皮夠厚,冇錯,面皮厚係一個絕大優點,從政者既基本條件,佢面皮比一般從政者更厚得多,所以佢可以做政協副主席。  但係佢強推國教,導致黃之峰崛起,黃絲空前團結針對振英同志,社會反對派集聚好大反梁反中情緒,當中央出831決定時候,反對派爆發了佔中,就係佔中,我由一個不聞世事的紥鐵工人變身網上五毛,其實到而家,我一毛都冇收過,莫講話五毛。

評分

參與人數 2威望 +4 收起 理由
Cappuccino + 2 準確補捉
69709394 + 2 層次分明

查看全部評分

回復 支持 反對

charles2 發表於 2019-7-24 20:25:55 | 顯示全部樓層
silence 發表於 2019-7-24 08:13 PM
當爵士下台,換上又紅又專的梁特,仆街了,成個香港反佢咁滯,振英同志� ...

回復 支持 反對

silence  樓主| 發表於 2019-7-24 21:06:14 來自手機 | 顯示全部樓層
何議員俾人起祖墳,搞人祖先,這是極之惡毒的行為,在中國人的社會這已經不是人做得出的,這與畜生無異。不過,我要說的是,英國人比挖人祖墳更惡毒,搞先人,那是已經逝去的人的象征,但是英國人搞人子孫後代,讓你們中國人自相殘殺,而西方可以收漁人之利。這是我想講既,連登仔可惡,但是埋下這種子既人更可惡。中央出解放軍都唔會殺人,因為這是自相殘殺,只會落入美英的圈套。

但是英國人搞人子孫後代,讓你們中國人自相殘殺,而西方可以收漁人之利。這是我想講既.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ middle  詳情 回復 發表於 2019-7-25 12:24 PM

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
Cappuccino + 2 精彩內容

查看全部評分

回復 支持 反對

waterdragon 發表於 2019-7-24 21:43:48 來自手機 | 顯示全部樓層
好文共推
回復 支持 反對

lau1523 發表於 2019-7-24 22:07:45 | 顯示全部樓層
根本成單野就是貿易戰的延伸

應該係國力既比拼,甚至可以擴大講成係東西角カ  詳情 回復 發表於 2019-7-24 10:14 PM
回復 支持 反對

waterdragon 發表於 2019-7-24 22:14:16 來自手機 | 顯示全部樓層
lau1523 發表於 2019-7-24 10:07 PM
根本成單野就是貿易戰的延伸

應該係國力既比拼,甚至可以擴大講成係東西角カ
回復 支持 反對

ppw7746 發表於 2019-7-24 22:58:17 | 顯示全部樓層
回復

silence  樓主| 發表於 2019-7-24 23:04:34 來自手機 | 顯示全部樓層
本是同根生,相煎何太急!

我地唔係同英國美國越南人同根生喎  詳情 回復 發表於 2019-7-25 07:49 AM
回復 支持 反對

69709394 發表於 2019-7-25 00:36:38 來自手機 | 顯示全部樓層
環球時報講明阿爺唔會出老解,由得香港亂。香港越亂深圳就會越繁榮。
回復 支持 反對

nelnel323 發表於 2019-7-25 01:12:22 來自手機 | 顯示全部樓層
寫好很正,發人深省,推!
回復 支持 反對

nelnel323 發表於 2019-7-25 01:15:34 來自手機 | 顯示全部樓層
老老十十,起人祖先都做得出,之後預左仲爆都有,等睇香港開第一槍,唔係橡膠嗰隻。
回復 支持 反對

nelnel323 發表於 2019-7-25 01:19:11 來自手機 | 顯示全部樓層
唔出老解,又未必,如果連差佬都比人攪散,唔出老解點收科。哪,唔好話差佬一定尊業唔會散,世事無絕對。

如果政治下唔到決策,就唔會出解放軍。 如果政治上落到決策,要硬鎮壓,警隊有能力做到,只要政府放權撐佢地做,打到落花流水都得,又無損一國  詳情 回復 發表於 2019-7-25 01:50 AM
回復 支持 反對

victory999 發表於 2019-7-25 01:50:37 | 顯示全部樓層
nelnel323 發表於 2019-7-25 01:19 AM
唔出老解,又未必,如果連差佬都比人攪散,唔出老解點收科。哪,唔好話� ...

如果政治下唔到決策,就唔會出解放軍。
如果政治上落到決策,要硬鎮壓,警隊有能力做到,只要政府放權撐佢地做,打到落花流水都得,又無損一國兩制。
回復 支持 反對

rayy 發表於 2019-7-25 03:51:35 來自手機 | 顯示全部樓層
就算死人都唔會出老解、出老解等於打臉自己的一國兩制、還有台灣問題、呢個大方向不會變、香港警隊要平息呢個風波一的唔難、但香港高官很多都係黃皮白心、佢哋身居要職只是謀求自己的事業高峰、所以都係叫港女返英國啦。
回復 支持 反對

songmin 發表於 2019-7-25 07:48:28 | 顯示全部樓層
不如一齊支持三白眼做突手, 咁香港就和平好多, 然後我地一鑊熟大家陪葬?
回復 支持 反對

songmin 發表於 2019-7-25 07:49:28 | 顯示全部樓層
silence 發表於 2019-7-24 11:04 PM
本是同根生,相煎何太急!

我地唔係同英國美國越南人同根生喎

河童都唔係人,冇可能同香港人係"同根生"喎 外國人就更明顯唔係啦  詳情 回復 發表於 2019-7-25 12:20 PM
回復 支持 反對