以眼還眼? 警察話冇證據係警方武器造成

silence 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
咁係咪警察講大話?  大家各自發表意見,我非常之很中立。
hiker 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
還佢老x,做假機會有95%
https://www.facebook.com/icablenews/videos/2318673321583884/

7:29幅相鄭姓學生拍的,有布袋彈
7:30幅相是有線拍的,沒有布袋彈

打爛眼罩擺個發射過的布袋彈,就係7:29幅相。

如果事主心中無鬼,應該交晒資料證物出來及驗傷,查出是什麼東西傷的眼。

講真,叫你走開你死都要衝過來,盲著或死著都係後果自負。
回復 支持 2 反對 0

silence  樓主| 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
希望香港盡快變魚港,耕田打漁,幾咁逍遙自在。

Kai Fong亦都預咗會有呢一日。 不過就算冇黑衣幫之亂, 面對鄰近地區嘅崛起, 香港亦都難免要走呢條路。 But... so what?! 中國嘅揚州, 意大利嘅威尼斯,  詳情 回復 發表於 前天 10:28 AM
回復 支持 1 反對 0

nelnel323 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
應該係假示威者射鐵珠,一定係
回復 支持 反對

chunhong90 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2671286172883429&id=834591649886233
回復 支持 反對

leicafans 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
喺facebook見醫護人員話鋼珠彈打嘅,不知真假。
回復 支持 反對

silence  樓主| 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
醫腐人員好狠黃wor,有理由相信由醫護得出既結論對警察不利,好似阿扁粒子彈。
回復 支持 反對

ken l 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
自作孽,呢個教訓代價大了
回復 支持 反對

silence  樓主| 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
大家睇下:

流你都信  詳情 回復 發表於 5 天前
回復 支持 反對

mightykoala 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
真相重要嗎?柴玲當年只說流血,有說一定要共產黨做?
回復 支持 反對

kmteric 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
後果自負...後果自負.
回復 支持 反對

ken l 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
暴動冇得倍架,就算自己買左保險都冇得倍,邊個射都冇分別啦,未嫁就慘D,做一世老姑婆
回復 支持 反對

AY2007 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
班人一直嘈警察過度暴力, 其實班暴徒用既野先係最大殺傷力.
鐳射筆中眼唔盲都好易有永久損害.
掟磚, 鐵通都死得人.
汽油彈俾佢掟中又係大鑊.
現在仲用埋彈义射鋼珠.

呢D野好似今次咁, 等佢地自己人受下佢地先可能會明白係幾離譜.
回復 支持 反對

stevengg 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
真係自作自受
回復 支持 反對

chunhong90 發表於 7 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
其实,有线雖然落左马赛克,但有幾秒睇到个女人眉心有个波状物体的
回復 支持 反對

chunhong90 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
有线片截图~由右至左穿鏡前面入。
图片由恒大生提供。
而有线片显示个女仔翻身时係成块鏡反光。
回復 支持 反對

ya9563 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
不理真假,整多几镬就可以停止暴乱了。
回復 支持 反對

kmteric 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
有张这样的照片
回復 支持 反對

shidan 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層

心情好劣,又係呢D野引我返DCHOME

大家快D backup段video
https://www.facebook.com/PatrickNg1994/videos/2498342213561648/

full length no cut. start around 5:50:00
https://www.facebook.com/now.comNews/videos/2312171988890627/

自己用眼睇

自己用眼睇

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
hiker + 10 準確補捉

查看全部評分

回復 支持 反對

nelnel323 發表於 6 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
唔係成日叫 成立獨立委員會 查出真相咩,宜家連報警都唔敢,挑! 就算唔盲,對眼都無用。
回復 支持 反對

hiker 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
傷者至今不報案不驗傷,連登仔一味不停造謠生事,泛民再加大律師一味支持誇大謠言,之後就不了了之。

泛民大律師有边次做到野, 最經典的是釘書健  詳情 回復 發表於 6 天前
回復 支持 反對