[[ 北 海 道 . 愛 盛 夏 ]]

edd 發表於 2006-11-27 14:49:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
此行一個人去了北海道九天, 主要是在美瑛和富良野地區影相.

沒有租單車踏, 因為踏單車就怕影不到雀和蝴蝶, 而且背囊又好重, 怕炒車,

平均每天步行 5-15km, 原來步行有個好處, 就是沿途的風景其實很美, 但係就?到呢 …

路途上遇見很多自由行的香港人, 現在自由行旅行相當流行, 如果要影相的話, 時間就非常足夠.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -   

我的相薄網址, 已經由 sina 搬到 fotop -->  http://edd.fotop.net

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......

評分

參與人數 34威望 +34 收起 理由
2070walterk + 1 好似去左綠野仙踪咁靚。
leung1626 + 1 精彩絕倫
kcli + 1 色彩豐富
philex + 1 構圖美觀
jokerschu + 1 構圖美觀
心政儀 + 1 色彩豐富
kit812 + 1 印象深刻
mikisushi + 1 構圖美觀
wa@hk + 1 色彩豐富
pig1129 + 1 構圖美觀
tomyedgar + 1 感動
smithsmith + 1 我想去好耐! thx for sharing those g ...
HEI_chan + 1 唔加唔得
jcwk + 1 Good contrast handling, nice scenes
joey91 + 1 精彩內容
nam1220 + 1 色彩豐富
esther + 1 色彩豐富
philip78 + 1 色彩豐富
Boy + 1 色彩豐富
kelshiu + 1 So beautiful!

查看全部評分

RXX 發表於 2006-12-6 11:13:23 | 顯示全部樓層
風暴後再加分
回復 支持 反對

chi_ho0212 發表於 2006-12-6 18:00:58 | 顯示全部樓層
加分?點少得我呀!∼再加返分俾你!∼
回復 支持 反對

alan1048 發表於 2006-12-7 18:41:27 | 顯示全部樓層
好靚呀.....
回復 支持 反對

thomasL 發表於 2006-12-13 09:47:23 | 顯示全部樓層
個天靚到..............震~~~~~~~~~~~~~~~~~~
回復 支持 反對

新聞小子 發表於 2006-12-13 11:05:55 | 顯示全部樓層
[[ 北 海 道 . 愛 盛 夏 ]]

此行一個人去了北海道九天, 主要是在美瑛和富良野地區影相.

沒有租單車踏, 因為踏單車就怕影不到雀和蝴蝶, 而且背囊又好重, 怕炒車,

平均每天步行 5-15km, 原來步行有個好處, 就是沿途的風景其實很美, 但係就?到呢 …

路途上遇見很多自由行的香港人, 現在自由行旅行相當流行, 如果要影相的話, 時間就非常足夠.

去日本玩起碼要8~9日先至足夠,要影靚相係要附出時間的,
師兄D相影得好靚,睇黎我要快D買部D80過去影先得啦!
回復 支持 反對

honeyee 發表於 2006-12-15 10:13:09 | 顯示全部樓層
靚景
回復 支持 反對

sky4082 發表於 2006-12-15 20:09:55 | 顯示全部樓層
回復 支持 反對

superkaki1 發表於 2007-4-30 07:45:45 | 顯示全部樓層
呢D相真係好毒~~~~~請問有無ps過?
回復 支持 反對

Middlefat 發表於 2007-4-30 13:44:28 | 顯示全部樓層
Very nice place and skill. thanks
回復 支持 反對

edd  樓主| 發表於 2007-4-30 15:33:28 | 顯示全部樓層
原帖由 superkaki1 於 2007-4-30 07:45 AM 發表
呢D相真係好毒~~~~~請問有無ps過?

多謝各位師兄支持.

有後製過 : level -> contrast.
回復 支持 反對

kurt 發表於 2007-4-30 20:26:30 | 顯示全部樓層
NICE!

我5月尾都會去
回復 支持 反對

dreams 發表於 2007-4-30 20:37:17 | 顯示全部樓層
回復 支持 反對

黑傑克 發表於 2007-4-30 22:22:03 | 顯示全部樓層
回復 支持 反對

小wing 發表於 2007-4-30 22:53:39 | 顯示全部樓層
good   我都覺得一個人影相會專心啲
回復 支持 反對

csml 發表於 2007-5-5 10:22:49 | 顯示全部樓層

回覆 #1 edd 的帖子

欣賞你的自由行
回復 支持 反對

surferwaikiki 發表於 2007-5-5 12:19:05 | 顯示全部樓層

回覆 #1 edd 的帖子

北 海 道 真係一個百去不厭好地方:D
回復 支持 反對

imation 發表於 2007-5-6 13:52:52 | 顯示全部樓層
色彩真係豐富
回復 支持 反對

WTHAYD 發表於 2007-5-7 10:50:28 | 顯示全部樓層
劲人+靚景=毒
回復 支持 反對

dannyy 發表於 2007-5-7 12:20:40 | 顯示全部樓層
藍天白雲好正.
回復 支持 反對