Thinktank Photo Camera Bags and Accessories

tomj 發表於 2011-7-5 12:12:50 | 顯示全部樓層
原帖由 PowerEx 於 2011-7-2 07:28 PM 發表

Hi,

Urban Disguise 35 V2.0 @ $1420
Attachment Straps @ $180
Artificial Intelligence 15 V2.0 @ $450
AA battery holder we don't intend to carry in our stock.

Also, Urban Disguise 35 V1 ...

想問v1係唔係要去c hing觀塘到先有?
lee個價小弟有興趣...
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-5 13:50:45 | 顯示全部樓層
原帖由 tomj 於 2011-7-5 12:12 發表

想問v1係唔係要去c hing觀塘到先有?
lee個價小弟有興趣...

暫時係,來觀塘好方便啫 ;P
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-5 13:53:13 | 顯示全部樓層
原帖由 yhsau 於 2011-7-4 13:27 發表
Change Up™ 幾錢 ?

$1180
回復 支持 反對

tomj 發表於 2011-7-5 15:03:03 | 顯示全部樓層
原帖由 PowerEx 於 2011-7-5 01:50 PM 發表

暫時係,來觀塘好方便啫 ;P

想請問平日收幾多點?

回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-5 16:09:50 | 顯示全部樓層
原帖由 tomj 於 2011-7-5 15:03 發表

想請問平日收幾多點?

Mon-Fri: 12-7pm
Sat: 12-6pm
Sundays and holidays: closed
回復 支持 反對

chobrother 發表於 2011-7-5 16:42:31 | 顯示全部樓層
請問有沒有THINK TANK LOGISTIC MANAGER 相機袋賣﹖
謝謝﹗
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-6 12:51:00 | 顯示全部樓層
原帖由 chobrother 於 2011-7-5 16:42 發表
請問有沒有THINK TANK LOGISTIC MANAGER 相機袋賣﹖
謝謝﹗

售罄,下一水九月到港。
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-6 16:59:00 | 顯示全部樓層
原帖由 chobrother 於 2011-7-5 16:42 發表
謝謝﹗

您好! 再追問廠他們今天的回覆是九月訂單的Logistic Manager要取消因為生產線安排不到時間生產,如你真的要我們可嘗試找鄰近地區的代理借一隻回港,如有興趣請PM或電聯小弟,謝謝!

David
+852 2356-2863
回復 支持 反對

anthonylls 發表於 2011-7-8 15:41:55 | 顯示全部樓層
我請問以下Thinktank貨品的價錢分別是多少:
1. Airport International™ V 2.0 Rolling Camera Bag
2. Airport Security™ V 2.0 Rolling Camera Bag
3. Logistics Manager™

請問以上貨品有現貨嗎?
另外我想請問1,2有何分別,因我在網上看好像一樣.

謝謝.
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-8 19:33:17 | 顯示全部樓層
原帖由 anthonylls 於 2011-7-8 15:41 發表
我請問以下Thinktank貨品的價錢分別是多少:
1. Airport International™ V 2.0 Rolling Camera Bag
2. Airport Security™ V 2.0 Rolling Camera Bag
3. Logistics Manager™

請問以上貨品 ...

您好!

1. Airport International V 2.0 Rolling Camera Bag
$2980. 有貨
2. Airport Security V 2.0 Rolling Camera Bag
$3350.有貨
3. Logistics Manager
$4500. 售罄, 要訂。

International 剛可手攜帶入所有國際航機
Security 較大,只限美國內陸航機。
兩者基本結構一樣,但Security 有背帶環境需要時可當背包用,International 就沒有。
回復 支持 反對

hgryan 發表於 2011-7-9 16:25:48 | 顯示全部樓層
Hi David,

Speed Freak同 Speed Racer唔知到左貨未?
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-9 17:01:55 | 顯示全部樓層
原帖由 hgryan 於 2011-7-9 16:25 發表
Hi David,

Speed Freak同 Speed Racer唔知到左貨未?

您好!

V2.0 兩隻二幾日前貨已到了。
回復 支持 反對

targo 發表於 2011-7-14 16:58:26 | 顯示全部樓層
Hi,

What is the price of Retrospective 10 (Pinestone)?  Is this in stock?

Thx
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-15 09:39:07 | 顯示全部樓層
原帖由 targo 於 2011-7-14 16:58 發表
Hi,

What is the price of Retrospective 10 (Pinestone)?  Is this in stock?

Thx

Hi,

Thanks for the enquiry. The Retrospective 10 ( Pinestone ) is $1360. In stock.

Please call us should you need further assistance.

Best regards,

David
2356-2863:call
回復 支持 反對

anodize 發表於 2011-7-19 00:33:11 | 顯示全部樓層
請問lens charger 35放唔放得落70-200 f4小小白(除hood)?
同埋賣緊幾錢?
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-21 12:52:51 | 顯示全部樓層
原帖由 anodize 於 2011-7-19 00:33 發表
請問lens charger 35放唔放得落70-200 f4小小白(除hood)?
同埋賣緊幾錢?

夠闊,70-200/2.8也可以但回凸出一小部份,可索緊袋子的頸口預防意外。歡迎攜帶你的鏡頭到陳列室試清楚。
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-21 13:07:18 | 顯示全部樓層
很榮幸中環市丹利街老字號攝影科學加入成為 Think Tank Photo 特約零售商。

也趁機會在這裡和各位說因為Think Tank Photo 型號眾多,一間店舖可能有困難陳列或庫存所有產品,沒有陳列但可能有貨,請和店舖查詢是否有貨和如沒有可向他們訂購,Think Tank Photo 我們倉大部份型號有貨。

以下是Thinktank Photo 產品的零售點:
List of Thinktank Photo Hong Kong retail points:

1.
Annie Barton
F2A, 2nd Floor, Lam’s Building, 6-10 Kau U Fong, Central, Hong Kong
中環九如坊6-10號林氏大廈2樓F2A室
Tel: +852 2518-8098

2. DC Fever
銅鑼灣門市
地址: 銅鑼灣告士打道 311 號皇室堡 10 樓 1013 室
電話:+852 2834-3112

深水埗門市
地址: 九龍深水埗桂林街 141A 高登電腦廣場(高登新翼)1 樓 48-51 號舖
電話:+852 2361-2778

3.
DC Wave
Shop 323, 3rd Floor, SimCity Shopping Centre,
47-51 Shantung St., Mongkok, Kowloon, Hong Kong
旺角山東街47-51號星際城市商場3樓323號舖
Tel: +852 2940-6282

4.
Halo Workshop
Whole Floor, 9th Floor, Honytex Bldg.,
22 Ashley Road, Tsimshatsui, Kowloon, Hong Kong
尖沙咀亞士厘道22號好利時大廈9樓(全層)
Tel: +852 2992-0826

5.
Howen International Co.
Room 201, 2/F., Entrepot Centre,
117 How Ming St., Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong
觀塘巧明街117 號港貿中心2樓201室
Tel: +852 2356-2863

6.
iPhotohk Ltd.
Rm1505, 15/F, Prosper Commercial Building
9 Yin Chong Street, Mongkok,Kowloon, Hong Kong
旺角煙廠街9號興發商業大廈15樓1505室
Tel: +852 3741-0657

7.
攝影科學 / Photo Scientific
Ground Floor, 6 Stanley Street, Central, Hong Kong
中環士丹利街6號地舖
Tel: +852 2525-0550
回復 支持 反對

money17 發表於 2011-7-22 18:03:18 | 顯示全部樓層
請問明日(23-Jul-11)下午在shop嗎?

Thanks
回復 支持 反對

m11 發表於 2011-7-24 17:50:03 | 顯示全部樓層
試問聲,哪裡有Think Tank 腳架售呢?
thx
回復 支持 反對

PowerEx  樓主| 發表於 2011-7-25 15:21:54 | 顯示全部樓層
原帖由 money17 於 2011-7-22 18:03 發表
請問明日(23-Jul-11)下午在shop嗎?

Thanks

Sorry, 上星期五和六不在香港...
回復 支持 反對