ymshum 發表於 2009-11-23 17:13:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
唉 ~ 老毛病又發作,頭先身痕買左 1 SET 全新 645 PRO TL, :L  依家等星期六去試機 。
ericksy 發表於 2009-11-23 22:17:14 | 顯示全部樓層
恭喜恭喜, 不過你有66又有67仲買645?
你早D講我同你交換部蝦嫂咪算law
回復 支持 反對

marksman01 發表於 2009-11-23 22:44:04 | 顯示全部樓層
hehe ... 今個 weekend 用左部新屎坑影左 4 筒 slide 1 筒負片, 不過差唔多全部都糸仔仔同朋友既 protrait, 重拾番等相出感覺

睇下今個 weekend 可唔可以上寶馬山映日落/multi-exposure
回復 支持 反對

rocheung 發表於 2009-11-23 23:08:04 | 顯示全部樓層
how much? 我早几日老毛病都发作, 买左套, 好抵
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:08:59 | 顯示全部樓層
原帖由 ericksy 於 2009-11-23 10:17 PM 發表

咪講左老毛病又發作咯~:L  見部機咁鬼抵買,一時忍唔住咪衰左囉。:cry
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:09:31 | 顯示全部樓層
原帖由 ericksy 於 2009-11-23 10:17 PM 發表

咪講左老毛病又發作咯~:L  見部機咁鬼抵買,一時忍唔住咪衰左囉。:cry
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:15:52 | 顯示全部樓層
原帖由 rocheung 於 2009-11-23 11:08 PM 發表
how much? 我早几日老毛病都发作, 买左套, 好抵

4600個大洋,直接上代理度買。

好買就襯手啦 ~ 依家有AE頂剩番幾套,賣哂之後果D就冇AE頂跟ga la...
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:19:56 | 顯示全部樓層
原帖由 marksman01 於 2009-11-23 10:44 PM 發表
hehe ... 今個 weekend 用左部新屎坑影左 4 筒 slide 1 筒負片, 不過差唔多全部都糸仔仔同朋友既 protrait, 重拾番等相出感覺

睇下今個 weekend 可唔可以上寶馬山映日落/multi-exposure

我D菲林剛剛用哂仲未補番倉,聽日買番幾筒至得。
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:20:03 | 顯示全部樓層
原帖由 marksman01 於 2009-11-23 10:44 PM 發表

我D菲林剛剛用哂仲未補番倉,聽日買番幾筒至得。
回復 支持 反對

rocheung 發表於 2009-11-23 23:22:39 | 顯示全部樓層
我就6500 全新一机三镜 120back, polaroid back, flash bracket, motor drive. 不过就吾系AE顶, 我自己出去揾左个二手番黎, 抵抵抵!

回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:28:49 | 顯示全部樓層
原帖由 rocheung 於 2009-11-23 11:22 PM 發表
我就6500 全新一机三镜 120back, polaroid back, flash bracket, motor drive. 不过就吾系AE顶, 我自己出去揾左个二手番黎, 抵抵抵!

真係幾抵wor...   新淨嘛?
回復 支持 反對

rocheung 發表於 2009-11-23 23:38:45 | 顯示全部樓層
原帖由 ymshum 於 2009-11-23 11:28 PM 發表

真係幾抵wor...   新淨嘛?

全新, v good. 个二手ae prism 就ok la ,一般啦。

查实我系食回头草, 好多年前都买左部,没记错一机两镜都要万六七。 哎!
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-23 23:50:41 | 顯示全部樓層
原帖由 rocheung 於 2009-11-23 11:38 PM 發表

全新, v good. 个二手ae prism 就ok la ,一般啦。

查实我系食回头草, 好多年前都买左部,没记错一机两镜都要万六七。 哎!

依家D菲林機賤到死,  ,依家咁平襯仲有全新咪買番套玩下lor...
我係松x見全新RB67 PRO SD 一套都係賣4850咋。上星期六見有兩套,不過今日剩番一套。
回復 支持 反對

marksman01 發表於 2009-11-23 23:51:49 | 顯示全部樓層
影左幾筒相, 發覺一支35mm 是須要的, C Hing 多唔多用? 55mm 好多場合影人加景唔夠 wide.
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-24 00:02:02 | 顯示全部樓層
原帖由 marksman01 於 2009-11-23 11:51 PM 發表
影左幾筒相, 發覺一支35mm 是須要的, C Hing 多唔多用? 55mm 好多場合影人加景唔夠 wide.

我部645都係今日買仲未開齋。
回復 支持 反對

rocheung 發表於 2009-11-24 00:20:14 | 顯示全部樓層

回覆 #13 ymshum 的帖子

哈哈。大家都系lee 个心态
回復 支持 反對

charles2 發表於 2009-11-24 09:05:28 | 顯示全部樓層
作死呀,玩貴曬D野!:@ :@
回復 支持 反對

rocheung 發表於 2009-11-24 09:21:01 | 顯示全部樓層
如果mamiya 好似leica 甘就好lor. hhaha
回復 支持 反對

charles2 發表於 2009-11-24 09:21:57 | 顯示全部樓層
原帖由 rocheung 於 2009-11-24 09:21 AM 發表
如果mamiya 好似leica 甘就好lor. hhaha

我都想!
回復 支持 反對

ymshum  樓主| 發表於 2009-11-24 10:37:45 | 顯示全部樓層
原帖由 rocheung 於 2009-11-24 09:21 AM 發表

C hing, 你既意思係MAMIYA好似LEICA咁.....貴就好lor????  :o
回復 支持 反對